Gegevens van Amerikaanse militairen uitgelekt

Persoonlijke gegevens van een onbekend aantal Amerikaanse militairen is uitgelekt. Het lek is ontstaan bij een extern bureau dat is ingehuurd door het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het lek is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Chris Vickery van MacKeeper Security Center. Vickery meldt aan ZDNet dat de gegevens waren opgeslagen op een server van Potomac Healthcare Solutions, dat is gecontracteerd door het ministerie van Defensie. Door een beveiligingsprobleem met deze server waren de gegevens eenvoudig toegankelijk voor onbevoegden.

Toegang tot staatsgeheimen

Onder andere gegevens van medische professionals van het Amerikaanse leger zijn uitgelekt. Een deel van deze individuen hebben de hoogste veiligheidsmachtiging, wat hen toegang geeft tot staatsgeheimen. Daarnaast zijn gegevens van ondersteunend medisch personeel uitgelekt, waaronder gegevens van dokters en verpleegkundigen.

Het is niet duidelijk hoe groot het datalek is. Vickery meldt wel dat zeker 11 gigabyte aan data via de server toegankelijk was voor onbevoegden. Het lek is inmiddels gedicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *