Beveiligde e-maildienst Lavabit kondigt terugkeer aan

De beveiligde e-maildienst Lavabit werkt aan een terugkeer. Op de website van de e-maildienst wordt afgeteld naar 20 januari, de dag waarbij de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten plaatsvindt.

LavabitLavabit is een maildienst die onder andere bekendheid verwierf door het gebruik van de dienst door klokkenluider Edward Snowden. De dienst werd in 2013 uit de lucht gehaald nadat oprichter Ladar Levison onder druk werd gezet de Amerikaanse autoriteiten toegang te geven tot het e-mailaccount van Snowden. Om dit te voorkomen besloot Levison het bedrijf op te heffen en Lavabit te sluiten.

Op de website van Lavabit wordt nu afgeteld naar 20 januari en wordt de boodschap ‘PRIVATE. SECURE. EMAIL. ARRIVING SOON.’ getoond. Het is niet bekend of Lavabit in de vroegere vorm terugkomt of dat een nieuwe vorm van de dienst is ontwikkeld.

3 Responses to Beveiligde e-maildienst Lavabit kondigt terugkeer aan

  1. […] door NSA-klokkenluider Edward Snowden. Levinson zag zich in augustus 2013 genoodzaakt Lavabit uit de lucht te halen nadat hij onder druk werd gezet door de Amerikaanse autoriteiten om toegang te verstrekken tot het […]

  2. | CloudWorks schreef:

    […] door NSA-klokkenluider Edward Snowden. Levinson zag zich in augustus 2013 genoodzaakt Lavabit uit de lucht te halen nadat hij onder druk werd gezet door de Amerikaanse autoriteiten om toegang te verstrekken tot het […]

  3. […] door NSA-klokkenluider Edward Snowden. Levinson zag zich in augustus 2013 genoodzaakt Lavabit uit de lucht te halen nadat hij onder druk werd gezet door de Amerikaanse autoriteiten om toegang te verstrekken tot het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.