Huawei wil beveiliger van cloud databases overnemen

Het Chinese Huawei wil de Israëlische security start-up HexaTier overnemen. HexaTier ontwikkelt technologie voor de beveiliging van databases in de cloud.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen uit zowel China als Israël. De gesprekken zouden vergevorderd zijn; naar verwachting wordt de overname op korte termijn officieel gemaakt. Welk bod Huawei op HexaTier heeft uitgebracht is onbekend.

Huawei wil als onderdeel van de overname van HexaTier een research & development (R&D) centrum opzetten in Israël. Dit centrum moet zich volledig gaan richten op het beveiligen van databases in de cloud. HexaTier gaat hierin naar verwachting een centrale rol spelen.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.