Huawei wil beveiliger van cloud databases overnemen

Het Chinese Huawei wil de Israëlische security start-up HexaTier overnemen. HexaTier ontwikkelt technologie voor de beveiliging van databases in de cloud.

HuaweiDit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen uit zowel China als Israël. De gesprekken zouden vergevorderd zijn; naar verwachting wordt de overname op korte termijn officieel gemaakt. Welk bod Huawei op HexaTier heeft uitgebracht is onbekend.

Huawei wil als onderdeel van de overname van HexaTier een research & development (R&D) centrum opzetten in Israël. Dit centrum moet zich volledig gaan richten op het beveiligen van databases in de cloud. HexaTier gaat hierin naar verwachting een centrale rol spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *