Websites Thaise overheid aangevallen uit protest tegen censuurwetgeving

De Thaise vlag (bron: FreeImages.com/Chutiporn Chaitachawong)

Anonieme aanvallers hebben als reactie op de publicatie van wetgeving die online censuur moet mogelijk maken verschillende websites van de Thaise overheid met DDoS-aanvallen tijdelijk onbereikbaar gemaakt. Onder andere de websites van het Thaise ministerie van Defensie en het ministerie van Digitale Economie en Gemeenschap zijn aangevallen. Alle getroffen websites zijn inmiddels weer grotendeels toegankelijk.

Dit meldt International Business Times. Het Thaise ministerie van Defence publiceerde vrijdag 16 december nieuwe wetgeving die helpt websites offline te halen. De nieuwe wet is volgens de Thaise premier Prayuth Chan-ocha noodzakelijk om illegale content vanuit het buitenland aan te pakken. Het gaat onder andere om content waarin kritiek wordt geuit op de koninklijke familie van Thailand, wat strafbaar is in het Aziatische land. Providers die weigeren bepaalde media ontoegankelijk te maken kunnen een boete opgelegd krijgen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie heeft al laten weten dat de Thaise overheid niet van plan is zich iets aan te trekken van de aanvallen. De wet moet overigens nog officieel worden ingevoerd, waarvoor eerst de Thaise koning met de wet moet instemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *