Amerikaan opgepakt voor betrokkenheid bij datadiefstal JPMorgan Chase in 2014

(bron: FreeImages.com/Penny Mathews)

Een Amerikaanse man is gearresteerd voor betrokkenheid bij de grootschalige datadiefstal bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase in 2014. De man wordt verdacht van cybercriminaliteit, fraude en witwassen.

Dit meldt het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM). Bij de datadiefstal in 2014 werden gegevens buitgemaakt van 83 miljoen klanten van JPMorgan Chase. Het ging naar schatting om 76 miljoen Amerikaanse huishoudens en 7 miljoen kleine bedrijven. De datadiefstal werd in juli 2014 ontdekt, maar de aanvallers staakte hun aanval pas volledig in medio augustus 2014. Het datalek werd vervolgens in september 2014 openbaar gemaakt door JPMorgan Chase.

Naast de gearresteerde Amerikaan worden ook twee andere mannen verdacht van betrokkenheid bij de datadiefstal. Deze twee verdachten werden in 2015 gearresteerd in Israël en in juni 2016 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De drie verdachten zouden gezamenlijk ook betrokken zijn geweest bij het manipuleren van aandelenkoersen, waarmee de verdachten miljoenen dollars zouden hebben verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.