John McAfee: ‘Intel mag merknaam McAfee niet overdragen aan een nieuwe eigenaar’

hamer-rechter-rechtszaak

John McAfee vraagt de rechter het gebruik van de merknaam McAfee door Intel voor een nieuw onafhankelijk bedrijf te blokkeren. McAfee is van mening dat zijn naam niet zo maar gebruikt mag worden voor een ander bedrijf. Intel stelt juist de rechten op de merknaam in handen te hebben.

Dit meldt PC World. McAfee werd in 2011 overgenomen door Intel Security, de securitytak van Intel. Intel kondigde in september aan Intel Security samen met investeringsmaatschappij TPG als een onafhankelijk bedrijf op de markt te willen zetten. De organisatie zou voortaan door het leven gaan als ‘McAfee’. Hierbij krijgt Intel een belang van 49% in de organisatie, terwijl TPG een meerderheidsbelang krijgt. In ruil hiervoor betaalt TPG 3,1 miljard dollar aan Intel.

Gebruik van merknaam verbieden

John McAfee is samen met MGT Capital Investments echter naar de rechter gestapt om deze plannen een halt toe te roepen. De partijen zijn van mening dat Intel niet het recht heeft de merknaam ‘McAfee’ over te dragen aan een andere eigenaar. McAfee en MGT vragen de rechten daarom Intel te verbieden de merknaam te verkopen, te ruilen, toe te wijzen, te leasen of on andere wijze over te dragen.

MGT en John McAfee kondigde in mei zelf overigens plannen aan een beveiligingsbedrijf op te richten. Dit bedrijf moet John McAfee Global Technologies Inc gaan heten en moet onder leiding komen te staan van McAfee, die de functie van CEO en bestuursvoorzitter op zich neemt. Advocaten van Intel stuurden hierop in juni een brief naar MGT waarin wordt gewaarschuwd voor juridische stappen indien de merknaam McAfee wordt gebruikt. Intel stelt dat John McAfee niet het recht heeft de merknaam McAfee te gebruiken voor security gerelateerde producten en diensten.