3M verkoopt identity management afdeling aan Gemalto

3M verkoopt de identity management afdeling van zijn Traffic Safety and Security Division aan het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto voor 850 miljoen dollar. Het bedrijf stelt dat deze divisie beter gepositioneerd kan worden onder de vlag van een bedrijf dat zich primair op beveiligingsoplossingen richt.

3MDe identity management afdeling van 3M levert onder andere biometrische hardware en software die het mogelijk maakt de identiteit van gebruikers te verifiëren en gebruikers te authenticeren. Daarnaast levert het bedrijf materiaal voor het produceren van zowel fraudebestendige ID-kaarten als toegangsbewijzen en documentlezers. De afdeling bevat ook 3M Cogent, een dochteronderneming van 3M die biometrische oplossingen levert gericht op opsporingsinstanties, grenscontroles en civiele identificatie. Het bedrijfsonderdeel heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 215 miljoen dollar.

De overname moet nog worden goedgekeurd door betrokken autoriteiten. Naar verwachting wordt de overname in de eerste helft van 2017 afgerond. Door de overname treden ongeveer 450 medewerkers van 3M in dienst bij Gemalto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *