Duitse technologie- en staalgigant ThyssenKrupp getroffen door cyberspionage

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

De Duitse technologie- en staalfabrikant ThyssenKrupp is eerder dit jaar slachtoffer geworden van cyberspionage. Hierbij zijn bedrijfsgeheimen van de organisatie in handen gevallen van de aanvallers.

Dit maakt ThyssenKrupp bekend tegenover het Duitse Wirtschaftwoche. Het bedrijf spreekt van een professionele aanval die was gericht op verschillende afdelingen van de organisatie. Het gaat hierbij om bedrijfsonderdelen die zich richten op de productie van onderzeeërs, grote fabrieken en energiecentrales.

Backdoors

Bij de aanval zijn verschillende backdoors op aanvallen systemen geïnstalleerd. Vermoedelijk wilden de aanvallers dan ook langere tijd toegang houden tot het systeem en hoopten zij dat hun aanval onopgemerkt zou blijven. De cyberaanval vond in februari 2016 plaats en werd in april door het beveiligingsteam van ThyssenKrupp ontdekt. De aanval is uitgevoerd vanaf locaties in zowel Argentinië, Europa, India en de Verenigde Staten. Het beveiligingsteam van ThyssenKrupp vermoedt dat de aanvallers uit Zuidoost-Azië afkomstig zijn.

Bij de aanval zijn bedrijfsgeheimen buitgemaakt door de aanvallers. Het gaat hierbij onder andere om projectgegevens, waaronder technische kennis en onderzoeksresultaten. Meerdere afdelingen zijn slachtoffer van de datadiefstal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.