Facebook stopt in EU met delen van data tussen WhatsApp en Facebook

Facebook stopt in de Europese Unie tijdelijk met het delen van data voor advertenties tussen WhatsApp en Facebook. Hiermee geeft het bedrijf gehoor aan een oproep van privacytoezichthouders.

WhatsAppDit bevestigt Facebook aan de NOS. Maandag werd al bekend dat Facebook het delen van data in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk stopt. Dit nadat het bedrijf een brief ontving van de Artikel 29-werkgroep, waarin Europese privacytoezichthouders zich hebben verenigd. In deze brief riepen de toezichthouders Facebook op het delen van persoonlijke gegevens van gebruikers te staken.

WhatsApp is sinds februari 2014 in handen van Facebook. Dit leiden direct al tot zorgen over privacy onder gebruikers, maar Facebook hield de klantgegevens van beide diensten tot nu toe gescheiden. Onlangs wijzigde het bedrijf echter zijn gebruikersvoorwaarden, waarmee het bedrijf de weg vrij heeft gemaakt om data tussen de twee diensten te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *