Hack Forums haalt deel forum offline na DDoS-aanvallen met Mirai botnet

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Het hackersforum Hack Forums sluit de server stress testing (SST) sectie definitief af. Op deze sectie werden tools aangeboden waarmee Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen konden worden opgezet. Vanaf dit deel van het forum zouden recente Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen met het Mirea botnet zijn gecoördineerd. Dit botnet bestaat uit Internet of Things apparaten.

Dit maakt Jesse LaBrocca, oprichter van Hack Forums, bekend in een verklaring op de website. “Helaas hebben enkelen het weer verpest voor velen”, schrijft LaBrocca. Op de nu afgesloten sectie van HackForums werden allerlei tools aangeboden waarmee cyberaanvallen kunnen worden opgezet. Daarnaast werd via de site in oktober de broncode van de Mirea botnet gepubliceerd.

Community beschermen

“Persoonlijk ben ik teleurgesteld dat dit het pad is dat ik moet nemen om de community te beschermen”, aldus LaBrocca. “Ik verafschuw het moeten censureren van materiaal waar leden profijt van kunnen hebben.” De beslissing zou genomen zijn na ‘recente ontwikkelingen’, waarmee de oprichter vermoedelijk doelt op de recente aanvallen met het Mirea botnet op DNS-provider Dyn. Hiermee lijkt LaBrocca aan te geven dat het afsluiten van de sectie noodzakelijk is om te voorkomen dat de volledige website uit de lucht wordt gehaald.

Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs is in het verleden regelmatig doelwit geweest van gebruikers van diensten die op HackForums werden aangeboden. Krebs stelt dan ook niet rouwig te zijn dat de sectie offline is gehaald. “Het verwijderen van booter diensten van Hack Forums is een bevredigende ontwikkeling voor mij, zowel persoonlijk als professioneel”, aldus Krebs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.