Microsoft staakt technische ondersteuning voor EMET op 31 juli 2018

Microsoft kondigt aan de technische ondersteuning voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) in juli 2018 te stop te zetten. EMET helpt bedrijven kwetsbaarheden in Windows te beheren en mitigeren.

MicrosoftEMET is een toolkit die beheerders onder andere in staat stelt beveiligingsinstellingen en -features te activeren die standaard niet zijn ingeschakeld. Daarnaast kunnen beheerders toegang tot bepaalde features van Windows voor specifieke apps blokkeren om misbruik hiervan door eventuele aanvallers te voorkomen. EMET is gratis te gebruiken.

Microsoft kondigde onlangs aan de technische ondersteuning van EMET op 27 januari 2017 te staken. Dit leverde het bedrijf de nodige kritiek op. Microsoft kondigt nu aan naar aanleiding van ‘feedback van klanten’ de technische ondersteuning te verlengen tot 31 juli 2018. Na deze datum worden geen beveiligingsupdates of andere ondersteuning meer geleverd voor EMET. Dit geeft bedrijven 18 maanden de tijd over te stappen naar een andere oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *