Intel breidt Security Innovation Alliance uit

Intel Security heeft tijdens het jaarlijkse FOCUS-event in Las Vegas bekendgemaakt dat de Intel Security Innovation Alliance is uitgebreid met nieuwe partners en nieuwe producten. Check Point, Huawei en andere vooraanstaande bedrijven zijn toegetreden tot de alliantie. Hiermee is het mogelijk om een volledig geïntegreerd beveiligingsecosysteem te bouwen dat klanten het hoogst mogelijke rendement biedt op hun investeringen in de beveiligingsinfrastructuur.

Intel-300x82 Vorig jaar onthulde Intel Security een nieuwe strategie die de nadruk legt op een geïntegreerd en open beveiligingssysteem, gebaseerd op een architectuur die koppelingen mogelijk maakt tussen de oplossingen van Intel Security en die van andere leveranciers. Sinds de introductie is het aantal partners dat producten aanbiedt of ontwikkelt die gebruikmaken van McAfee Data Exchange Layer (DXL) verdubbeld.

McAfee DXL biedt een gestandaardiseerde integratie- en communicatiestructuur voor producten, ongeacht de onderliggende architectuur. Met deze open structuur kunnen klanten beveiligingsproducten en -oplossingen met elkaar integreren. Dit biedt de mogelijkheid om data sneller te analyseren, met als resultaat betere en beter bruikbare informatie over dreigingen.

“Beveiligingsproducten die niet met elkaar zijn geïntegreerd, zorgen niet alleen voor hogere operationele kosten maar kunnen zelfs het risico vergroten”, zegt D.J. Long, hoofd van de Intel Security Innovation Alliance. “Door samen te werken met de belangrijkste spelers in deze sector ontstaat een volledig geïntegreerd en op elkaar afgestemd security-ecosysteem dat eenvoudig te beheren is en maximale beveiliging biedt.”

Enkele belangrijke nieuwe ontwikkelingen binnen de Intel Security Innovation Alliance:

  • Check Point – De integratie tussen McAfee DXL, McAfee Threat Intelligence Exchange (TIE) en de firewallproducten van Check Point maakt het mogelijk om informatie te delen en de workflow te optimaliseren. Real-time communicatie tussen de producten zorgt voor schaalbaarheid en laat klanten hun beveiligingsomgeving verder automatiseren, hetgeen tijd en mankracht spaart.
  • HP Enterprise Aruba – De Intel Security producten McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) en McAfee Enterprise Security Manager werken nu samen met ClearPass van HPE Aruba. Hierdoor is het delen van bedreigingsinformatie en automatische detectie en herstel mogelijk.
  • Huawei – Huawei en Intel Security werken samen aan ‘indicators of compromise’ (IOC) meldingen voor McAfee DXL en McAfee TIE , voor dynamische gedragsanalyse en het delen van informatie met klanten.
  • MobileIron – In het eerste jaar van de samenwerking hebben MobileIron en Intel Security gewerkt aan oplossingen voor enkele grote uitdagingen waar het bedrijfsleven voor staat: beveiliging van data op mobiele apparaten, bescherming tegen mobiele dreigingen en het integreren van administratieve workflows en gebruikerservaringen tussen mobiele en endpoint apparaten.

Klanten hebben nu ook de beschikking over gedragsanalyse van gebruikers (User Behavior Analytics; UBA). Beveiligingsprofessionals kunnen gebruik maken van een nieuwe reeks UBA-producten die aanvallen eerder detecteren, zodat er sneller gereageerd kan worden. Ook kan ongewoon gedrag in real-time worden waargenomen. Het geautomatiseerde systeem zorgt voor een aanzienlijke besparing in de tijd en mankracht die nodig zijn om een aanval te analyseren en te beantwoorden. UBA-leveranciers binnen de alliantie zijn: CyberArk, Exabeam, Fortscale, Gurucul, Interset, Niara en Securonix.