Sophos neemt Ierse security start-up Barricade over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Barricade over, een start-up die een gedrag gebaseerde analytische engine heeft ontwikkeld op basis van machine learning technieken. Met het team en de technologie van Barricade wil Sophos zijn portfolio met next-generation netwerk- en endpoint beveiliging en zijn gesynchroniseerde security versterken.

SophosHet platform van Barricade maakt het mogelijk malafide of verdacht gedrag van gebruikers te herkennen. Hiervoor zet het platform een combinatie van machine learning en kunstmatige intelligentie in. Deze combinatie verbetert het vermogen van regel gebaseerde detectietechnologie om verdachte gebruikers te identificeren. Deze technologieën staan steeds meer onder druk om de toenemende hoeveelheid geavanceerde en complexe aanvalspatronen bij te blijven.

‘Beheer van security producten moet eenvoudig zijn’

“We delen deze ontwikkelfilosofie als Sophos: IT security kan complex zijn, maar het beheer van security producten zou dat niet moeten zijn”, zegt David Coallier, CEO van Barricade. “Wij zijn trots op de technologie die we hebben gebouwd en zijn verheugd toe te treden tot het team van Sophos dat zich richt op kunstmatige intelligentie en machine learning-gebaseerde security analytics. In de volgende fase van onze reis richten we ons op de ontwikkeling van onze technologie tot een geavanceerde security oplossing die iedere IT-professional kan gebruiken.”

Het kantoor van Barricade in Cork, Ierland blijft behouden. CEO David Coallier en het team van ontwikkelaars, datawetenschappers en technici treden toe tot de Sophos Cloud groep. Zij gaan rapporteren aan Bill Lucchini, senior vice president en algemeen directeur van de Cloud Security Group bij Sophos.

‘Indrukwekkend team’

“Barricade beschikt over een indrukwekkende team met experts in datawetenschappen en machine learning. Zij delen de visie van Sophos voor ‘security made simple’”, zegt Lucchini. “Het leveren van geavanceerde bescherming aan partners en klanten zonder nieuwe lagen van complexiteit toe te voegen staat aan de kern van onze productstrategie. Enterprise-grade security zou beschikbaar moeten zijn voor alle organisaties. De overname van Barricade versnelt de volgende fase van gesynchroniseerde security innovatie op het Sophos Central beheerplatform.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.