Britse ziekenhuis besmet met malware

malware

Een drietal ziekenhuizen die onder het Britse Northern Lincolnshire and Goole NHS Foundation Trust (NLAG) vallen zijn getroffen door malware. De ziekenhuizen hebben hierdoor een groot deel van de afspraken met patiënten moeten afzeggen.

Dit meldt het NLAG in een verklaring op haar website. De malware is op zondag 30 oktober aangetroffen. Het is niet duidelijk om wat voor malware het gaat of hoe deze op de systemen van het ziekenhuis terecht is gekomen. In overleg met beveiligingsexperts is besloten het overgrote merendeel van de IT-systemen van de organisatie uit te schakelen. Hierdoor hoopt de organisatie het probleem te isoleren en de malware effectief te kunnen aanpakken.

Operaties, afspraken en onderzoeken uitgesteld

Zowel het Diana, Princess of Wales Hospital, het Scunthorpe General Hospital en het Goole and District Hospital vallen onder het NLAG. Alle geplande operaties, afspraken met nieuwe patiënten en diagnostische onderzoeken die op 2 november gepland stonden zijn afgezet. Slechts een beperkt aantal afdelingen zijn wel open.

Patiënten die al in de getroffen ziekenhuizen liggen hoeven overigens niet te worden verhuisd naar andere ziekenhuizen. Patiënten met ernstige verwondingen worden doorgestuurd naar andere ziekenhuizen, evenals zwangere vrouwen met een verhoogd risico op complicaties bij de geboorte.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames