Startup brengt on-premise security oplossingen van klanten naar de cloud

Cloud computing (bron: FreeImages.com/Cheryl Empey)

Veel bedrijven maken al gebruik van allerlei beveiligingsoplossingen, die in veel gevallen on-premise draaien. De startup Nubeva wil deze bestaande stack met security tools één op één overbrengen naar de cloud, zodat bedrijven hun vertrouwde oplossingen via een as-a-Service model kunnen afnemen.

Nubeva is een startup die is opgericht door Randy Chou, voormalig medeoprichter en CEO van cloud storage bedrijf Panzura, in samenwerking met Greg Bannister, die samen met Chou bij zowel Panzura als Aruba Networks heeft gewerkt. Nubeva wijst erop dat bedrijven vaak fors investeren in IT-beveiliging op hun hoofdkantoor, terwijl slechts een fractie van dit bedrag wordt geïnvesteerd in security van regionale kantoren en mobiele apparaten. Dit terwijl gevoelige data en bedrijfsgeheimen ook via regionale kantoren of mobiele apparaten kunnen uitlekken.

CloudEdge

Met een platform genaamd CloudEdge speelt Nubeva hierop in. CloudEdge brengt in kaart welke security producten door een organisatie worden gebruikt en brengt deze vervolgens onder in de cloud. Dit geeft organisaties de mogelijkheid hun bestaande beveiligingsoplossingen en beveiligingsniveau uit te rollen naar bijvoorbeeld regionale kantoren, maar ook naar partners en leveranciers. Hierdoor krijgen deze partijen hetzelfde beveiligingsniveau dat het eigen on-premise datacenter van het hoofdkantoor biedt.

Nubeva stelt hiermee de flexibiliteit, beheermogelijkheden en exclusiviteit van on-premise oplossingen te combineren met de schaalbaarheid, distributiemogelijkheden en redundantie van de cloud. CloudEdge kan in iedere cloud omgeving worden gedraaid, ongeacht provider. Ook is het platform geschikt voor iedere beveiligingsoplossing, wat bedrijven de vrijheid geeft te kiezen voor de oplossing die het best aansluiten op hun behoeften. Oplossingen die worden ondergebracht in CloudEdge worden daarnaast automatisch up-to-date gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *