Voorzitter van Clinton-campagna John Podesta trapte in phishingmail

Phishing (bron: FreeImages.com/Teresa Howes)

John Podesta, voorzitter van de presidentscampagne van Hillary Clinton, is gehackt via een phishingmail. Inmiddels zijn al ruim 5.000 e-mails van Podesta gepubliceerd door WikiLeaks.

Dit meldt het beveiligingsbedrijf SecureWorks aan Vice Magazine. SecureWorks wijst op een grootschalige phishingactie waar in juni al over is bericht. Ook Podesta zou tijdens deze cybercrimecampagne doelwit zijn geworden van aanvallers. Die verstuurden een phishingmail die afkomstig leek te zijn van Google, maar in werkelijkheid verwees naar een phishingpagina. Podesta heeft hier ingelogd op zijn e-mailaccount, waarna zijn inloggegevens in handen van de aanvallers zijn gevallen.

SecureWorks stelt dat de cyberaanval het werk is van een cybercrimegroepering die ‘Fancy Bear’, ‘APT28’ of ‘Sofacy’ wordt genoemd. De groep wordt ook in verband gebracht met aanvallen op onder andere Nederlandse Onderzoeksraad voor de Veiligheid, MH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en de presidentscampagne van Hillary Clinton.

One Response to Voorzitter van Clinton-campagna John Podesta trapte in phishingmail

  1. […] overheid en is in verband gebracht met verschillende geruchtmakende cyberaanvallen, waaronder de aanval op de Amerikaanse Democratische Partij tijdens de recente […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *