Gegevens van 43 miljoen klanten van hostingbedrijf Weebly gestolen

hacker4-gabor-kalman

De gegevens van 43 miljoen klanten van het Amerikaanse hostingbedrijf Weebly zijn gestolen. Ook tenminste 46.000 gebruikers met een Nederlands e-mailadres zijn door de datadiefstal getroffen.

Dit meldt Weebly in een verklaring. Aanvallers zouden zowel e-mailadressen als gebruikersnamen, IP-adressen en met bcrypt gehashte wachtwoorden hebben gestolen van een groot aantal gebruikers. LeakedSource meldt dat het gaat om 43 miljoen klanten. Weebly benadrukt geen volledige creditcardgegevens op te slaan en stelt dan ook dat eventuele creditcardgegevens die zijn gestolen niet misbruikt kunnen worden .

Wachtwoorden gereset

Weebly benadrukt de security van haar klanten zeer serieus te nemen en proactief stappen te ondernemen. Zo wil het bedrijf de beveiliging van haar netwerk gaan verbeteren. Daarnaast zijn alle wachtwoorden van gebruikers gereset en is een overzicht met alle inlogpogingen beschikbaar gesteld aan klanten. In dit overzicht is ook het IP-adres en de locatie van een inlogpoging te zien.

Ook waarschuwt het hostingbedrijf voor e-mailberichten uit naam van Weebly over websites die offline zijn gehaald of accountinformatie die moet worden geüpdatet. Deze e-mails zijn niet door Weebly verstuurd, benadrukt het bedrijf. Ook wijst Weebly gebruikers nooit te zullen vragen op een link te klikken die niet naar Weebly.com verwijst.

Meer over
Lees ook
Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1