Yahoo vraagt FBI om duidelijkheid over scannen e-mailverkeer klanten

Yahoo wil dat James Clapper, directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, duidelijkheid geeft over de spionage die Yahoo voor geheime diensten heeft uitgevoerd. Yahoo mag hier zelf niets over melden, maar noemt enige openheid noodzakelijk om de actie te kunnen verantwoorden aan het publiek.

YahooDit verzoek heeft Yahoo geuit in een brief gericht aan Clapper, meldt de Wall Street Journal. Yahoo ligt de afgelopen tijd flink onder vuur wegens het incident. Het bedrijf zou het e-mailverkeer van al haar klanten hebben doorzocht in opdracht van Amerikaanse inlichtingendiensten. Dit zou zonder toestemming of medeweten van het eigen security-team zijn uitgevoerd. Alex Stamos, voormalig hoofd beveiliging bij Yahoo, is opgestapt nadat het bestaan van de spionage aan het licht kwam.

Yahoo heeft eerder al gereageerd op de berichtgeving en noemde deze toen ‘misleidend’. Het bedrijf gaf echter geen duidelijkheid over de taken die het heeft uitgevoerd voor Amerikaanse geheime diensten. In de brief gericht aan Clapper wijst Yahoo erop dat het bedrijf met naam wordt genoemd in deze berichtgeving, maar niet in staat is hier in detail op te reageren. Het bedrijf vraagt Clapper daarom duidelijk te maken of Yahoo inderdaad te maken heeft gehad met een bevel om informatie te verzamelen en dit specifieke bevel te publiceren. Een woordvoerder van Clapper heeft al laten weten dat Clapper met een reactie komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.