MOBOTIX combineert IP-video met 3D-laserscanning en thermische radiometrie voor terreinbeveiliging

MOBOTIX voegt nieuwe producten en oplossingen toe aan zijn IP-video aanbod. Dit nieuwe aanbod is op de beurs Security Essen voor het eerst getoond. Het gaat onder andere om een in samenwerking met Konica Minolta ontwikkelde oplossing voor efficiëntere buitenterreinbeveiliging en alarmmanagement. Verder toonde het bedrijf ‘plug & play’ systemen, integraties die in samenwerking met partners zijn ontwikkeld en de nieuwe videomanagementsoftware MxManagementCenter 1.3.

In samenwerking met Konica Minolta heeft MOBOTIX een nieuw concept voor terreinbeveiliging ontwikkeld. De oplossing is gebaseerd op de eigen hoge resolutie video en thermische technologie en de 3D laserscanner (3D LiDAR) van Konica Minolta. Deze combinatie maakt het mogelijk alle data van een incident beter automatisch te analyseren, informatie driedimensionaal te presenteren op basis van bewegingen in de opnameframes en afstanden tussen objecten te meten.

In samenwerking met Konica Minolta heeft MOBOTIX een nieuw concept voor terreinbeveiliging ontwikkeld op basis van eigen hoge resolutie video en thermische technologie en de 3D laserscanner van Konica Minolta (bron: MOBOTIX)

Point-of-Sale met data- en beeldanalyses

Voor retailers demonstreerde MOBOTIX een Point-of-Sale oplossing met geïntegreerde data- en beeldanalyses voor het toevoegen van informatie aan kassatransacties. Verder liet het bedrijf zien hoe thermische radiometrie en eventlogica betrouwbare temperatuurmonitoring mogelijk maken. Temperatuurmonitoring helpt tijdig potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen in kritische industriële processen en infrastructuren. De securityoplossingen van MOBOTIX zijn geschikt voor mobiele implementaties dankzij hun ontwerp, hemisferische cameratechnologie, gedecentraliseerde opslag en eventlogica.

MxMC versie 1.3 is door MOBOTIX uitgebreid met een nieuwe menubalk voor alle apparatuur, gebaseerd op een boomstructuur, die gebruikers een beter gestructureerd overzicht biedt. Maar ook betere navigatie tussen camera’s en views. Een andere toegevoegde functie is de mogelijkheid camera’s of groepen als favoriet te markeren. Tenslotte levert deze nieuwe versie snellere prestaties op zowel Windows als Mac OS X-apparatuur.

Analoge camera’s integreren

De nieuwe MxDigitizer-oplossing maakt het mogelijk analoge camera’s te integreren in een MOBOTIX-systeem. Door analoge signalen te converteren naar digitale opnamen en ondersteuning van andere decentrale functies, waaronder de MxActivitySensor, opslag in de camera en eventlogica.

MOBOTIX heeft tevens twee plug & play oplossingen ontwikkeld die de implementatie van een MOBOTIX-systeem vereenvoudigen. De eerste is een camera/NAS-combinatie en de tweede een compleet IP-videodeursysteem, die beide al vooraf geconfigureerd worden geleverd. Die basisconfiguratie ondersteunt standaardapplicaties voor videosurveillance. MOBOTIX maakt in deze oplossingen gebruik netwerkopslagsystemen van de technologiepartner Overland/Tandberg.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1