WhiteHat Security benoemt brancheveteraan Richard Dobber tot vice president sales EMEA

richard-dobber

WhiteHat Security heeft security- en ICT-veteraan Richard Dobber aangesteld als vice president sales EMEA. Dobber zal vanuit het Nederlandse kantoor leiding geven aan de uitvoering van de verkoopstrategie van WhiteHat in deze regio.

Dobber beschikt over aanzienlijke ervaring op het gebied van business en sales management in EMEA. Voor zijn aanstelling bij WhiteHat was hij actief als vice president sales EMEA bij ThreatMetrix, waar hij in het boekjaar 2015 bijdroeg aan een omzetgroei van 60%. Daarvoor was hij actief als senior vice president sales operations EMEA bij de Descartes Systems Group. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de go-to-marketstrategie en slaagde hij erin de doelstellingen te realiseren van 15% organische groei en een EBITDA-groei van 25%. Dobber was daarnaast verantwoordelijk voor de integratie van vier overnamepartijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen met de EMEA-organisatie van Descartes. Daarvoor bekleedde hij senior management-functies bij GoldenGate Software (in 2009 door Oracle overgenomen) en WebMethods, waar hij de bedrijfs- en verkooporganisatie voor de regio EMEA opzette.

“EMEA is een markt die volop kansen biedt voor applicatiebeveiliging. We zijn verheugd om Richard binnen onze organisatie te verwelkomen. Zijn aanstelling zal onze verdere groei in deze regio een impuls geven”, aldus Craig Hinkley, de CEO van WhiteHat Security. “Zijn ervaring met de security-markt en kennis van de unieke dynamiek van de EMEA-regio maakt hem de ideale persoon om het aanbod van oplossingen van WhiteHat af te stemmen op de behoeften van klanten. Richard heeft bewezen ervaring met het opzetten van verkoopkanalen, het doorvoeren van organisatorische veranderingen en het naar de markt brengen van nieuwe oplossingen. We zien ernaar uit om ons in deze regio te ontwikkelen tot een dominante speler in de markt voor applicatiebeveiliging.”

“Wereldwijd is er sprake van een voortdurende toename van het aantal hacks en datalekken via internetapplicaties. WhiteHat Security biedt oplossingen voor applicatiebeveiliging die de complete ontwikkelingscyclus van software omspannen. Het bevindt zich daarmee in een uitmuntende positie om organisaties te helpen om de strijd met deze bedreigingen aan te binden”, aldus Dobber. “Ik sta te popelen om organisaties in de regio EMEA te overtuigen van de noodzaak om in applicatiebeveiliging te investeren. Ik had al het genoegen om samen met het geweldige team van WhiteHat te voorzien in de behoeften van onze klanten.”

Dobber studeerde economie en rechten aan de HEAO in Haarlem en volgde onderwijs aan de Business School Nederland. Als gerenommeerde Europese softwareondernemer spreekt hij vloeiend Nederlands, Duits en Engels.

Meer over
Lees ook
Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. ir. Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende gro1

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Sky Networks versterkt per 1 september 2021 het team door het toetreden van Peter Mesker als managing partner. In de rol van solution architect zet Peter zijn kennis en ervaring in om enerzijds de visie en strategie van Sky Networks verder te ontwikkelen en anderzijds bestaande en nieuwe klanten te adviseren in hun digitale transformatie.