Yahoo noemt berichtgeving over scannen e-mailverkeer ‘misleidend’

Yahoo stelt dat de recente berichtgeving dat het bedrijf e-mailverkeer van haar klanten heeft gescand in opdracht van de NSA of FBI misleidend is. Tegelijkertijd ontkent het bedrijf de aantijgingen echter niet.

YahooOnlangs meldde persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen dat Yahoo in opdracht van de NSA of de FBI met behulp van speciale software e-mailverkeer van al haar klanten heeft doorgelicht. Hierbij zou gezocht zijn naar een specifieke reeks letters, al is niet duidelijk waar deze combinatie voor staat. Dit kan een bepaalde zin of woord zijn, maar ook een locatie of een bijlage.

Yahoo stelt nu in een reactie die het bedrijf naar Engadget heeft gestuurd dat de berichtgeving in de media ‘misleidend’ is. Het bedrijf stelt e-mails van klanten niet op de wijze die in het artikel van Reuters wordt beschreven te scannen op haar systemen. Tegelijkertijd spreekt Yahoo echter niet tegen dat het bedrijf e-mailverkeer heeft doorgelicht in opdracht van de NSA of FBI. Yahoo benadrukt dataverzoeken van overheden altijd nauwkeurig te interpreteren om het vrijgeven van informatie van gebruikers te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.