NSA-medewerker gearresteerd voor diefstal van spionagesoftware

De National Security Agency (NSA)

Een medewerker van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) is gearresteerd wegens diefstal van data. De man zou spionagesoftware hebben gestolen en hebben laten uitlekken.

Dit meldt de New York Times. De medewerker die nu is gearresteerd was voor hetzelfde bedrijf werkzaam als klokkenluider Edward Snowden: Booz Allen Hamilton. De medewerker wordt verdacht van het stelen van spionagesoftware die onder andere gebruikt zou zijn om systemen van China, Noord-Korea, Iran en Rusland aan te vallen. Daarnaast zouden in de woning van de man geheime documenten zijn aangetroffen.

Onlangs werd een interne spionagetool van de NSA gepubliceerd door een groep die zich ‘ShadowBrokers’ noemt. Deze malware kon worden ingezet om in te breken op routers van Cisco en Fortinet. Het is niet duidelijk of de software die de nu gearresteerde NSA-medewerker heeft gestolen deze spionagesoftware betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.