Avast rondt overname van AVG af

Avast maakt bekend de overname van concurrent AVG te hebben overgenomen. De bedrijven gaan voortaan onder dezelfde naam opereren.

Op korte termijn verandert er voor klanten van beide bedrijven niets aan de ondersteuning van producten. Avast belooft in de nabije toekomst alle producten en diensten van beide bedrijven te zullen ondersteunen. Zowel Avast als AVG leveren anti-virusoplossingen die zowel in gratis als betaalde variant beschikbaar zijn.

De overname van AVG door Avast werd in de zomer aangekondigd. Avast betaalt 1,2 miljard euro voor AVG. Ondanks dat de overname officieel is afgerond heeft Avast nog niet alle aandelen van AVG in handen. Op dit moment is ruim 85% van de aandelen in bezit van Avast.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Bedrijf B in Oostenrijk wordt op 6 maart 2023 platgelegd door ransomware. Alle data is versleuteld, het bedrijf doet hiervan melding bij de politie en de verzekering. Die twee stappen klinken logisch, maar het is onvoldoende.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.