Beheerdienst voor verzuimgegevens lekt data van klanten

data-freeimages-malkowitch

Door een datalek waren gegevens van klanten van Verzuimbedrijf inzichtelijk voor onbevoegden. Verzuimbedrijf is een organisatie die diensten aanbiedt om gegevens over verzuim van medewerkers te verzamelen.

Het datalek is door een anonieme partij gemeld aan de website Tweakers, die hierop aan de bel heeft getrokken bij Verzuimbedrijf. Door het datalek konden ingelogde klanten van Verzuimbedrijf toegang verkrijgen tot gegevens van andere klanten Onder andere bedrijfsgegevens zoals het e-mailadres en telefoonnummer van klanten waren inzichtelijk, maar ook verzekeringsgegevens zoals het polisnummer en de premie van de verzuimverzekering.

Het probleem wordt door een woordvoerder van de organisatie bevestigd. Uit onderzoek naar het incident blijkt dat onbevoegden de gegevens van zeven klanten hebben ingezet. Vermoedelijk is dit gedaan door de melder van het probleem. De getroffen pagina’s zijn direct uitgeschakeld om de betreffende data ontoegankelijk te maken. Inmiddels is een nieuwe versie van de software uitgebracht waarin het probleem is opgelost. Verzuimbedrijf gaat de Autoriteit Persoonsgegevens over het lek inlichten.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1