Yahoo: ‘Geen verband tussen datalekken uit 2014 en 2016’

Yahoo maakte onlangs bekend in 2014 getroffen te zijn door een cyberaanval waarbij gegevens van een half miljoen gebruikers zijn gestolen. Deze datalek blijkt geen verband te houden met de inloggegevens van 200 miljoen Yahoo gebruikers die in augustus op internet te koop werden aangeboden.

YahooDit heeft Yahoo bevestigd tegenover Dark Reading. In augustus bood de gebruikers ‘Peace’, ook bekend als ’Peace_of_Mind’, de inloggegevens van 200 miljoen Yahoo gebruikers te koop aan op internet. 22 september maakte Yahoo daarnaast bekend dat in 2014 data van 500 miljoen Yahoo gebruikers zijn gestolen. Het gaat hierbij onder andere om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en beveiligingsvragen en -antwoorden.

Nu blijken de twee incidenten dus geen verband met elkaar te hebben. Dit betekent dus dat Yahoo tweemaal is getroffen door een grootschalig datalek. Yahoo benadrukt overigens zelf nooit reden te hebben gehad om een verband te leggen tussen beide incidenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.