Gegevens van 11.000 werkzoekenden op straat door blunder van UWV

Data (bron: FreeImages.com/Malkowitch)

De gegevens van 11.000 werkzoekenden zijn door een blunder van het UWV bij mede-werkzoekenden terechtgekomen. Onder andere de naam, het burgersservicenummers, e-mailadres en postcode van werkzoekenden is uitgelekt.

Dit meldt RTV Noord, waar tot nu toe zes personen zich hebben gemeld die aangeven dat hun gegevens door de blunder zijn uitgelekt. De betrokken personen hebben een brief ontvangen van het UWV waarin melding excuses wordt aangeboden voor het datalek.

De data is volgens het UWV inzichtelijk geweest voor 26 personen. Met deze personen heeft het UWV naar eigen zeggen direct contact opgenomen. In een reactie tegenover RTV Noord zegt het UWV de fout te betreuren. “Het was een menselijke fout, maar had natuurlijk nooit mogen gebeuren”, zegt Jacomien Begeman van het UWV.

One Response to Gegevens van 11.000 werkzoekenden op straat door blunder van UWV

  1. […] houdt niet op. Ook andere instanties zoals het UWV zijn een drama met het beveiligen van gegevens: Gegevens van 11.000 werkzoekenden op straat door blunder van UWV. Overheden zijn een fantastisch doel voor hackers, omdat ze enerzijds zeer waardevolle gegevens […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *