DDoS-aanval op Brian Krebs lijkt onderdeel van grotere DDoS-campagne

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Verschillende websites zijn onlangs getroffen door zeer grootschalige distributed denial of service (DDoS) aanvallen getroffen. De grootste aanval had een capaciteit van 665 Gbps en was gericht op het blog van beveiligingsonderzoeker Brian Krebs.

Het blog Krebs on Security werd op 20 september getroffen door een zeer grootschalige DDoS-aanval, die twee dagen aanhield. Met een capaciteit van 665 Gbps was de aanval dusdanig groot dat Akamai Technologies zich genoodzaakt zag het hosten van Krebs on Security te staken. Krebs stelt dat Akamai niets te verwijten valt en wijst erop dat Akamai hem gratis hosting aan bood. Inmiddels wordt Krebs on Security door Google gehost.

Krebs spreekt zelf van een ‘DDoS-kanon’, die door de aanvallers de afgelopen tijd meerdere malen zou zijn uitgetest. De beveiligingsonderzoeker wijst erop dat onder andere OVH en Cogent onlangs zijn getroffen door grote DDoS-aanvallen. Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit. Motherboard vermoedt echter dat de aanvallen verband houden met een recente blogpost van Krebs over vDOS, een Israëlische DDoS-dienst waarmee gebruikers tegen betaling DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *