282 personen getroffen door datalek bij gemeente Almelo

Data (bron: FreeImages.com/Malkowitch)

Bij een recente cyberaanval op de netwerkomgeving van Werkplein Twente is eerder deze maand 20GB aan data van de gemeente Almelo buitgemaakt. Nu blijkt dat 282 personen door dit datalek getroffen zijn.

Dit maakt de gemeente bekend. Het Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen het UWV en gemeenten dat is bedoeld om mensen aan een baan te helpen. In totaal zijn dus 282 personen door het datalek getroffen. Zij zijn immiddels allen door de gemeente Almelo op de hoogte gesteld van het datalek. Onder de getroffen personen bevinden zich ook inwoners van de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Wierden en Twenterand, die eveneens bij het Werkplein Twente betrokken zijn.

Het datalek blijkt te zijn veroorzaakt door een plug-in op een computer van één van de medewerkers. Deze plug-in was actief van 2 mei tot 9 september 2016. Bij het datalek is het burgerservicenummer (BSN) uitgelekt, al dan niet in combinatie met naam en/of geboortedatum en/of kenteken. De gemeente Almelo benadrukt dat er geen bankgegevens zijn buitgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.