Safran ontvangt bod van ruim 2 miljard euro voor business unit Morpho

Vingerafdruk (bron: FreeImages.com/Davide Guglielmo)

Vijf verschillende partijen zijn geïnteresseerd in de Morpho business unit van het Franse luchtvaart- en defensiebedrijf Safran. De partijen hebben tot ruim 2 miljard euro geboden voor de business unit die zich richt op biometrische beveiliging en identificatieoplossingen.

Dit melden anonieme bronnen tegenover persbureau Bloomberg. Safran wil binnen enkele weken een keuze maken uit de verschillende bieden en de overname dus op korte termijn realiseren. Wel zou Safran verwachten Morpho voor een hoger bedrag te kunnen sluiten dan de huidige biedingen. Het Franse bedrijf verwacht zo’n 2,5 miljard euro te kunnen krijgen voor het bedrijfsonderdeel, meldt één van de bronnen. Analisten van Exane BNP Paribas en Natixis Securities schatten de waarde van Morpho op 2 miljard euro.

Morpho richt zich op de ontwikkeling van biometrische beveiliging voor onder andere overheden en onderzoekssoftware voor opsporingsinstanties. Safran wil het bedrijfsonderdeel verkopen om zich meer te kunnen richten op zijn kernactiviteiten, die zijn gericht op de ruimtevaart- en defensieindustrie. Onder andere Gemalto, Avent International en de drie private equity-firma’s KKR & Co, Bain Capital en CVC Capital Partners zouden interesse hebben getoond in Morpho.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *