Seminar: ‘IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?’

IPv6 wordt steeds meer gebruikt. Ook op bedrijven heeft dit impact. Welke stappen moeten bijvoorbeeld genomen worden om IPv6 in de ICT-omgeving te integreren? Hier leert u meer over tijdens een seminar van Stichting IPv6 Nederland op dinsdag 8 november 2016 in Den Haag. Tijdens dit seminar staan ervaringen van organisaties die al met IPv6 werken en specialisten uit de markt centraal.

IPv6 is er, wanneer zetten we IPv4 uit?13% van de internetgebruikers gebruikt IPv6. Het aandeel van IPv6, ten opzichte van het oude IPv4, groeit gestaag. Tot de dag dat we IPv4 uitzetten zal er nog veel moeten gebeuren. De ervaringen van de bedrijven en overheidsinstellingen die IPv6 hebben ingevoerd, kunnen van grote waarde zijn voor degenen die nog met de invoering bezig zijn.

IPv6 lost het IP-adrestekort op

Wereldwijd is het gebruik van IPv6 in december 2015 de 10% gepasseerd en het zal de komende tijd een groeiversnelling laten zien. Na de lancering in 2012 van IPv6 op de websites en services van Google, Apple, Microsoft en Facebook, is IPv6 steeds belangrijker geworden in ICT-omgevingen.

Bedrijven die zich niet voorbereiden en geen maatregelen nemen, zullen tegen verschillende problemen gaan aanlopen. Internetgebruikers van wie het IPv4-adres, als gevolg van het adrestekort, met meerdere gebruikers wordt gedeeld, krijgen te maken met identificatie- en security-problemen.

Desondanks stellen veel bedrijven de invoering van IPv6 nog uit. Deels uit onwetendheid, deels uit koudwatervrees. Wat zijn de kosten van de invoering van IPv6? Wanneer ben je klaar met de invoering? Wie moet je er in je organisatie bij betrekken? Waar moet je op letten? Antwoorden op deze vragen worden gegeven tijdens het seminar “IPv6 is er, wanneer zetten we IPv4 uit?”

Doelgroep

Het seminar is speciaal bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en overheden en de ICT-dienstverleners van deze groepen. Het is een gratis seminar, maar inschrijving is noodzakelijk. Voorafgaand, tijdens en na afloop van het seminar kunnen de deelnemers diverse leveranciers spreken op de informatiemarkt.

Een van de programmaonderdelen van het seminar is de duiding en analyse van een IPv6 marktonderzoek. De Stichting IPv6 heeft het onderzoeksbureau Pb7 Research opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek onder de relaties van Stipv6 en de abonnees van zowel CloudWorks als Infosecurity Magazine over de status van invoering van IPv6 in hun organisaties.

Locatie en programma

Het seminar op dinsdag 8 november vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile (Waldorpstraat 60, 2521 CC Den Haag).

Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:

12.00 uur – Ontvangst met koffie en een lichte snack
12.45 uur – Opening (door Joost Tholhuijsen, voorzitter Stipv6)
13.00 uur – Zo ver staan we wereldwijd met IPv6 (door Eric Vyncke van Belgian IPv6 Council en Cisco)
13.25 uur – En zo ver zijn Nederlandse organisaties met IPv6 (door Peter Vermeulen van Pb7 Research)
13.50 uur – Hoe IPv6-only is IPv6-only en… hoe snel is het? (door Iljitsch van Beijnum van BGPexpert.com)
14.15 uur – IoT en de toegevoegde waarde van IPv6 (door T-Mobile)
14.40 uur – Pauze
15.10 uur – Daarom heeft de Rabobank IPv6 (door Olav Roes van Rabobank)
15.35 uur – IPv6 in de gemeentelijke netwerkinfrastructuur (door John Dautzenberg van de gemeente Heerlen)
16.00 uur – Overheidsbreed IPv6-nummerplankader (door Glenn Lutke Schipholt van Logius)
16.25 uur – Het nummerplan is klaar, de keuzes gemaakt en nu het diepe in… (door Hans Poort van de Immigratie en Naturalisatie Dienst en Gilles van Heyst van Solvinity)
16.50 uur – Hoe dicht zijn we bij het einde van IPv4? (door het panel)
17.10 uur – Afsluiting en borrel

Aanmelden

Deelname aan het seminar is gratis. Wel is het noodzakelijk u voor het seminar in te schrijven. Schrijf u daarom direct in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.