TPG Capital neemt Intel Security over

Investeringsmaatschappij TPG Capital neemt Intel Security over van Intel. Na de overname zal Intel Security weer door het leven gaan als McAfee.

Intel SecurityIntel kocht McAfee in 2011 voor bijna 7,7 miljard dollar en wijzigde de naam van het bedrijf in Intel Security. Het bedrijf realiseerde in de eerste helft van 2016 een omzet van 1,1 miljard dollar. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Na de overname behoudt Intel een aandeel van 49 procent in het beveiligingsbedrijf. Intel Security betaalt ongeveer 2 miljard dollar in dividend aan Intel, waarvoor het bedrijf een lening afsluit. Daarnaast betaalt TPG 1,1 miljard dollar in cash voor 51% van de aandelen in Intel Security. Chris Young, algemeen directeur van Intel Security, blijft aan het roer staan na de overname en wordt CEO van McAfee. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2017 afgerond.

One Response to TPG Capital neemt Intel Security over

  1. […] van Intel. Intel kondigde in september aan Intel Security samen met investeringsmaatschappij TPG als een onafhankelijk bedrijf op de markt te willen zetten. De organisatie zou voortaan door het leven gaan als ‘McAfee’. Hierbij krijgt Intel een belang […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *