Techbedrijven spreken steun uit voor Microsoft in rechtszaak over dataverzoeken

Microsoft krijgt steun van andere techbedrijven in een rechtszaak die het IT-bedrijf voert tegen de Amerikaanse overheid over het openbare van dataverzoeken. Het bedrijf wil gebruikers inzicht kunnen geven in dataverzoeken die het binnenkrijgt van de Amerikaanse overheid.

MicrosoftDit meldt Reuters. Al langer geven bedrijven via zogeheten transparantierapporten inzicht in de hoeveelheid dataverzoeken die zij binnenkrijgen. Ook Microsoft doet dit. De Amerikaanse overheid wil dit echter aan banden leggen en bedrijven in de toekomst gaan verbieden informatie te verspreiden over dataverzoeken. Microsoft is het hier niet mee eens en heeft de Amerikaanse overheid daarom voor de federale rechtbank in Seattle gedaagd.

Microsoft krijgt nu steun van een reeks IT-bedrijven. Een reeks bedrijven heeft brieven gestuurd naar de rechtbank in Seattle om hun steun uit te spreken voor het standpunt van Microsoft. Het gaat hierbij onder andere om de Amerikaanse Kamer van Koophandel, de National Association of Manufacturers, Delta Air Lines, Eli Lilly and Co, BP America, the Washington Post, Fox News, the National Newspaper Association, Apple, Alphabet’s Google, Amazon.com en de Electronic Frontier Foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *