Intel stapt naar rechter om gebruik van merknaam ‘McAfee’ door John McAfee te voorkomen

hamer-rechter-rechtszaak

Intel stapt naar de rechter om te voorkomen dat John McAfee, oprichter van het beveiligingsbedrijf McAfee, de naam McAfee opnieuw gebruikt voor een beveiligingsbedrijf. Intel stelt dankzij de overname van McAfee in 2011 ook de rechten op de naam McAfee in handen te hebben.

Dit meldt The Register. John McAfee wil een nieuw beveiligingsbedrijf oprichten dat zich richt op de ontwikkeling van antispionagesoftware. Hiervoor zou McAfee het bedrijf D-Vasive willen overnamen, dat gelijksoortige software ontwikkeld. Dit nieuwe bedrijf wil John McAfee ‘McAfee Global Technologies’ noemen. Intel stelt echter de rechten op de naam McAfee in handen te hebben, en is naar de rechtbank van het Amerikaanse Seattle gestapt om het gebruik van de naam door John McAfee tegen te houden.

McAfee werd in 2011 door Intel overgenomen voor een bedrag van 7,7 miljard dollar. Het bedrijf gaat vandaag de dag als Intel Security door het leven. In de productnaam van een aantal producten van het bedrijf komt echter nog steeds ‘McAfee’ voor.