Infoblox start onderhandelingen om zich te laten overnemen

Het Amerikaanse Infoblox, een bedrijf dat zich richt op netwerkbeveiliging, start onderhandelingen om zichzelf te laten overnemen. Het bedrijf wordt al langer onder druk gezet door de activistische investeerder Starboard Value. Private equity-firma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in het bedrijf.

InfobloxDit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen van Infoblox. Onder andere private equity-firma Thoma Bravo zou een bod willen uitbrengen op Infoflox. Deze firma toonde eerder dit jaar ook al interesse in het Amerikaanse bedrijf. Starboard Value, dat eerder Yahoo onder druk heeft gezet belangrijke internet assets te verkopen aan Verizon Communications, zou betrokken zijn bij gesprekken over een eventuele overname van Infoblox.

Infoblox helpt bedrijven hun IT-netwerken te automatiseren en beschermen tegen cyberaanvallen. In het derde fiscale kwartaal van 2016 draaide het bedrijf een omzet van 82 miljoen dollar, wat groei van 5% is ten opzichte van een jaar eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.