Spotify reset wachtwoorden van gebruikers

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de wachtwoorden van verschillende gebruikers uit voorzorg gereset. Het gaat om gebruikers die op Spotify een wachtwoord gebruiken dat tijdens datalekken op andere websites is uitgelekt.

SpotifyMeerdere Spotify gebruikers melden op Twitter van Spotify een e-mail te hebben ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van de maatregel. Het zou gaan om een preventieve maatregel, die uitsluitend bedoeld is om misbruik van wachtwoorden die bij andere diensten zijn buitgemaakt tegen te gaan. Spotify benadrukt in de e-mail niet gehackt te zijn en dat de data van klanten veilig zijn.

Spotify wil niet zeggen waarom het bedrijf juist nu beslist de wachtwoorden van klanten te resetten en welk datalek hiervoor de directe aanleiding was. Deze week lekte echter accountgegevens van 60 miljoen Dropbox gebruikers uit op internet. Deze gegevens zouden afkomstig zijn uit 2012 en dus flink verouderd zijn. Veel gebruikers veranderen hun wachtwoorden echter zelden tot nooit, waardoor ook deze verouderde data beveiligingsrisico’s kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.