Palo Alto Networks’ WildFire Europese Cloud houdt data binnen EU-grenzen

cloud-computing-cheryl-empey

Palo Alto Networks WildFire wordt voortaan ook gehost zal worden vanuit een datacenter in Nederland. Klanten van Palo Alto Networks kunnen hierdoor gebruik maken van de dreigingsanalyse en preventiemogelijkheden van WildFire binnen de Europese grenzen. Het bedrijf wil klanten hiermee helpen de privacy van hun data beter te waarborgen.

Met behulp van dreigingsinformatie en –preventie via een gemeenschappelijke, wereldwijde en een op de cloud-gebaseerde benadering kunnen organisaties zich effectief verdedigen tegen aanvallers die onderling informatie, aanvalsmethoden en technieken delen. Veel organisaties zijn echter bezorgd over hun dataprivacy waardoor zij niet altijd in staat zijn, al dan niet vanwege regelgeving, om hun data te delen via een wereldwijde cloud.

Data binnen EU-grenzen houden

Met de WildFire EU-cloud speelt Palo Alto Networks hierop in. Deze Europese cloud maakt het mogelijk om aangeleverde data binnen de EU-grenzen te houden, terwijl ze beschermd worden door een dreigingsanalyse tool van Palo Alto Network. Deze tool wordt gebruikt door meer dan 10.000 organisaties wereldwijd en is een onderdeel van het Palo Alto Networks Next-Generation Security Platform. Het platform helpt cyberinbraken te voorkomen in alle fases van de aanvalcyclus.

Daarnaast kunnen beveiligingsteams in heel Europa met de WildFire EU-cloud  dreigingen sneller opsporen. Dit doen zij met gecorreleerde informatie uit de gehele WildFire-gemeenschap, die direct toegankelijk is via de dreigingsinformatiedienst Palo Alto Networks AutoFocus.

Voordelen van cloud gebaseerde dreigingsanalyse

“De voordelen van een op de cloud gebaseerde dreigingsanalyse worden duidelijk wanneer organisaties succesvolle cyberaanvallen willen voorkomen. Zorgen om data privacy kunnen vooral bij Europese organisaties het delen of overdragen van data beperken. Met een Europese cloud zijn wereldwijde preventiemogelijkheden binnen handbereik, zodat we het toenemende aantal geavanceerde dreigingen beter kunnen tegenwerken, met in ons achterhoofd dat bestanden binnen de EU blijven”, aldus Dr. Salvo Rosa, chief information officer en SielteCloud business unit manager bij Gruppo Sielte.

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1