Palo Alto Networks’ WildFire Europese Cloud houdt data binnen EU-grenzen

Cloud computing (bron: FreeImages.com/Cheryl Empey)

Palo Alto Networks WildFire wordt voortaan ook gehost zal worden vanuit een datacenter in Nederland. Klanten van Palo Alto Networks kunnen hierdoor gebruik maken van de dreigingsanalyse en preventiemogelijkheden van WildFire binnen de Europese grenzen. Het bedrijf wil klanten hiermee helpen de privacy van hun data beter te waarborgen.

Met behulp van dreigingsinformatie en –preventie via een gemeenschappelijke, wereldwijde en een op de cloud-gebaseerde benadering kunnen organisaties zich effectief verdedigen tegen aanvallers die onderling informatie, aanvalsmethoden en technieken delen. Veel organisaties zijn echter bezorgd over hun dataprivacy waardoor zij niet altijd in staat zijn, al dan niet vanwege regelgeving, om hun data te delen via een wereldwijde cloud.

Data binnen EU-grenzen houden

Met de WildFire EU-cloud speelt Palo Alto Networks hierop in. Deze Europese cloud maakt het mogelijk om aangeleverde data binnen de EU-grenzen te houden, terwijl ze beschermd worden door een dreigingsanalyse tool van Palo Alto Network. Deze tool wordt gebruikt door meer dan 10.000 organisaties wereldwijd en is een onderdeel van het Palo Alto Networks Next-Generation Security Platform. Het platform helpt cyberinbraken te voorkomen in alle fases van de aanvalcyclus.

Daarnaast kunnen beveiligingsteams in heel Europa met de WildFire EU-cloud  dreigingen sneller opsporen. Dit doen zij met gecorreleerde informatie uit de gehele WildFire-gemeenschap, die direct toegankelijk is via de dreigingsinformatiedienst Palo Alto Networks AutoFocus.

Voordelen van cloud gebaseerde dreigingsanalyse

“De voordelen van een op de cloud gebaseerde dreigingsanalyse worden duidelijk wanneer organisaties succesvolle cyberaanvallen willen voorkomen. Zorgen om data privacy kunnen vooral bij Europese organisaties het delen of overdragen van data beperken. Met een Europese cloud zijn wereldwijde preventiemogelijkheden binnen handbereik, zodat we het toenemende aantal geavanceerde dreigingen beter kunnen tegenwerken, met in ons achterhoofd dat bestanden binnen de EU blijven”, aldus Dr. Salvo Rosa, chief information officer en SielteCloud business unit manager bij Gruppo Sielte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *