Clavister acquireert IAM specialist PhenixID 

Clavister heeft zijn partner PhenixID overgenomen. Dit is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor identity & access management (IAM). De overname zorgt voor een versterking van het aanbod van oplossingen van zowel Clavister als PhenixID. De twee bedrijven kunnen daarmee effectiever voorzien in de groeiende vraag naar veilige en hecht geïntegreerde diensten voor het beheer van gebruikersaanmeldingen en -identiteiten. PhenixID zal als IAM-divisie binnen de Clavister Group voortbouwen op zijn succesvolle staat van dienst. De twee bedrijven zullen gecombineerde oplossingen aanbieden die zijn gebaseerd op de technologie van Clavister en PhenixID. Daarnaast zullen ze verdere mogelijkheden verkennen voor de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe oplossingen.

clavister-300x27 Volgens een nieuw rapport van het analistenbureau Forrester zal het snel groeiende Internet of Things (IoT) in de komende vier jaar bijdragen aan een sterke groei van de IAM-markt. Aangezien IoT-apparaten cybercriminelen nieuwe kansen bieden voor het uitvoeren van grootschalige aanvallen, zullen IAM-oplossingen een cruciale rol spelen bij het beveiligen van de toegang tot systemen en hardware, het beheer van connectiviteit en het beschermen van het dataverkeer tussen IoT-voorzieningen.

Clavister kocht eerder in 2016 reeds 30,1% van de aandelen van PhenixID in. Het zal de resterende 69,9% aandelen overnemen zodra de overnametransactie officieel is goedgekeurd door de aandeelhouders. Op basis van de overnameovereenkomst krijgen de aandeelhouders van PhenixID een meerderheidsdeelname in Clavister. De overname stelt Clavister in staat om te profiteren van de substantiële IAM-expertise en uitmuntende marktreputatie van PhenixID.

PhenixID boekte in de eerste zes maanden van 2016 een omzet van 8,2 miljoen Zweedse kronen (SEK). De volledige jaaromzet over 2015 bedroeg 9,3 miljoen SEK. Gemeten als percentage van de totale omzet van Clavister rapporteerde PhenixID een netto-omzet van 14% van de totale omzet van Clavister over 2015. De winst voor belastingen van PhenixID bedroeg 0,9 miljoen SEK in de eerste helft van 2016 en 1,5 miljoen SEK over heel 2016.

De overname van de resterende aandelen, die in het bezit zijn van de oprichters en werknemers van PhenixID, is gebaseerd op een waardering van het bedrijf van 91,5 miljoen SEK, waaronder circa 33,5 miljoen SEK aan financiële activa. Clavister zal de overname van de resterende 69,9% van de aandelen van Phenix ID financieren door de uitgifte van 1.210.516 nieuwe aandelen in Clavister Holding AB ter waarde van 64 miljoen SEK. Deze nieuwe aandelen zullen in het bezit komen van de aandeelhouders van PhenixID. De laatste zal als rechtspersoon de op twee na grootste aandeelhouder in Clavister Holding AB zijn.

Werknemers van PhenixID krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een optieprogramma. De overname en de financiering met nieuwe aandelen moeten nog worden goedgekeurd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering bij Clavister.

Jim Carlsson, de CEO van Clavister: “Clavister en PhenixID zijn bijzonder sterk gepositioneerd in hun respectieve markten. De oplossingen van PhenixID vormen een natuurlijke aanvulling op ons eigen aanbod, van geavanceerde security gateways tot ingebouwde beveiligingsoplossingen voor slimme apparatuur. Deze samenwerking zal op de middellange en lange termijn voordelen opleveren voor onze klanten en onze omzet bevorderen. De overname levert ook synergievoordelen op bij het bedienen van snel groeiende markten zoals het Internet of Things.”

Peter Laurén, de CEO en oprichter van PhenixID: “PhenixID heeft sinds zijn oprichting elk jaar sterker weten te presteren. Naar onze mening brengt onze toetreding tot de Clavister Group ons in een betere positie om dit succes voort te zetten. We zien ernaar uit om de talloze kansen te benutten die een intensievere samenwerking met Clavister met zich meebrengt.”

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.