Britse privacytoezichthouder onderzoekt delen van WhatsApp-data met Facebook

WhatsApp maakt bekend gegevens van gebruikers te gaan delen met Facebook. Dit stelt Facebook in staat gerichtere advertenties te leveren aan gebruikers. Om dit mogelijk te maken vernieuwt WhatsApp haar privacybeleid. De Britse Information Commissioner’s Office (ICO) kondigt aan dit nieuwe privacybeleid te gaan onderzoeken.

WhatsAppOm het delen van gegevens van WhatsApp gebruikers mogelijk te maken wordt het privacybeleid van WhatsApp gewijzigd. Toezichthouder Elizabeth Denham van de ICO stelt dat organisaties de ICO vooraf geen toestemming hoeven te vragen om hun privacybeleid aan te passen, maar dat het privacybeleid wel moet voldoen aan de databeschermingswetten. De ICO gaat onderzoeken of dit inderdaad het geval is.

Telefoonnummers delen met Facebook

WhatsApp gaat verschillende soorten data delen met zijn moederbedrijf. Denk hierbij aan de frequentie waarmee mensen gebruik maken van de chatdienst en data over de bestrijding van spam. Daarnaast wil het bedrijf het telefoonnummer van WhatsApp-gebruikers gaan delen met Facebook. Dit is volgens het bedrijf nodig om betere vriendsuggesties te kunnen doen en relevantere advertenties te kunnen vertonen.

Het bedrijf benadrukt overigens dat alle communicatie tussen gebruikers is versleuteld en door zowel WhatsApp als Facebook niet kan worden ingezien. Data over de inhoud van gesprekken wordt dan ook niet met Facebook gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *