Apple introduceert bug bounty-programma

Apple introduceert een bug bounty-programma. Via dit programma gaat het bedrijf beveiligingsonderzoekers en hackers gaat betalen voor het verantwoord melden van beveiligingsgaten en kwetsbaarheden in zijn software.

De iPhone 6 plus (bron: Apple)Dit heeft Apple aangekondigd op de Black Hat conferentie in Las Vegas. Het bedrijf keert maximaal 200.000 dollar uit voor het melden van ernstige beveiligingsgaten. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de software waarin het lek wordt aangetroffen, de ernst van de kwetsbaarheid en eventuele andere meldingen die het bedrijf over hetzelfde beveiligingslek heeft binnengekregen.

In eerste instantie is het bug bounty-programma uitsluitend beschikbaar voor beveiligingsonderzoekers en hackers die van Apple hiervoor worden uitgenodigd. Deze wil Apple selecteren uit onderzoekers die eerder beveiligingsproblemen bij het bedrijf hebben gemeld, en hier toen geen beloning voor hebben gekregen. Op termijn is het echter de bedoeling dat het programma beschikbaar wordt gesteld aan alle onderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.