Inloggegevens van 200 miljoen Yahoo gebruikers te koop op Dark Web

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Een cybercrimineel biedt op het Dark Web inloggegevens van ongeveer 200 miljoen Yahoo gebruikers te koop aan. De data is te koop voor drie bitcoins, omgerekend 1.568 euro.

Dit meldt Motherboard. De data wordt te koop aangeboden door een cybercrimineel die opereert onder de naam ‘Peace’. Deze gebruiker bood eerder ook al inloggegevens van MySpace en LinkedIn gebruikers te koop aan op het Dark Web. In de nu te koop aangeboden dataset zijn onder andere gebruikersnaam, gehashte wachtwoorden en geboortedata van gebruikers te vinden. De verkoper geeft zelf aan dat de meeste data vermoedelijk uit 2012 stamt.

Sample

Motherboard meldt een sample te hebben ontvangen van de aangeboden dataset, met ongeveer 5.000 gegevens. De website heeft als proef 24 gebruikersnamen in de dataset vergeleken met accounts bij Yahoo, en deze blijken allen te bestaan. Tijdens een andere test verzond de website testmails naar ongeveer 100 accounts, maar de meeste hiervan werden gebounced. Motherboard vermoedt dat deze accounts niet meer actief zijn. Dit sluit aan bij de claim van Peace dat de meeste data uit 2012 stamt.

Eerder bood Peace ook al inloggegevens voor LinkedIn en MySpace te koop aan. Ook deze informatie bleek jaren eerder buit te zijnn gemaakt. Zo bood de cybercrimineel inloggegevens van 117 miljoen LinkedIn gebruikers te koop aan, die in 2012 bij een cyberaanval zouden zijn buitgemaakt. Daarnaast bood Peace ongeveer 427 miljoen inloggegevens voor MySpace te koop aan. Deze gegevens zouden zijn gestolen bij een aanval in juni 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.