Flowmon helpt grootste Europese DDoS-bestrijder aanvallen te verwerken  

Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) beschermt de digitale infrastructuur van de Benelux tegen DDoS-aanvallen met de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas). NaWas is het resultaat van een samenwerkingsinitiatief van lokale ISP’s en hostingbedrijven, om DDoS-aanvallen effectiever te bestrijden. Een deel daarvan bestaat uit een Flowmon-oplossing.

Coöperatieve wasstraat

Flowmon NaWas is het eerste coöperatieve anti-DDoS initiatief, gecreëerd door alle stichtingsleden voor on-demand DDoS-bescherming. “DDoS-aanvallen zijn een serieus dagelijks probleem in de Benelux”, zegt Pim van Stam van stichting NBIP. “NaWas is gebouwd vanuit de gedachte dat een groep deelnemers met dezelfde doelstelling sterker is dan elke individuele organisatie. NaWas is ook een alternatief voor ISP’s, hostingproviders en andere geïnteresseerden, die niet zelf in staat zijn of voldoende kunnen investeren in effectieve DDoS-bescherming voor hun klanten.”

Flowmon-oplossing verzorgt analysedeel

NaWas is een multi-leverancierscentrum, waarin de Flowmon-oplossing het analysedeel verzorgt. “In de huidige wereld zijn bedrijven eenvoudig aan te vallen, omdat iedereen voor enkele dollars een DDoS-aanval in de vorm van een ‘booter’ of ‘IP stresser’ kan kopen en inzetten”, zegt Frank Dupker, Country Manager Benelux van Flowmon. “Daarom is NaWas een uniek en waardevol initiatief. Het verheugt mij dat zij een Flowmon Collector als onderdeel van het ecosysteem voor beveiliging gebruiken, omdat daaruit blijkt dat onze oplossing tot de top van de markt behoort.“

Grootste DDoS-bestrijdingscapaciteit in Europa

NaWas is in 2014 geïnitieerd en beschikt nu over de grootste bestrijdingscapaciteit in Europa, waarmee aanvallen tot 900Gbps zijn tegen te houden. Zodra men een aanval detecteert wordt deze omgeleid via de NaWas, die het DDoS-verkeer er binnen enkele minuten ‘uitwast’. Deze oplossing zorgt ervoor dat de infrastructuur van ISP’s vrijwel direct wordt beschermd en hun klanten geen omzet verliezen of reputatieschade oplopen door niet-beschikbare netwerkservices. “In 2015 heeft NaWas ruim 700 DDoS-aanvallen succesvol tegengehouden, die enkele uren tot dagen duurden”, vertelt Gerard Schaapman van NaWas. “Wij gebruiken de technologie van toonaangevende leveranciers om onze partners te beschermen tegen volumineuze snelle aanvallen en gevaarlijke langzame aanvallen.”

Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.