Citrix reset wachtwoorden van GoToMyPC gebruikers

Wachtwoord (bron: FreeImages.com/Sufi Nawaz)

Citrix heeft de wachtwoorden van GoToMyPC gebruikers gereset. Alle gebruikers moeten een nieuw wachtwoord instellen voordat zij van de dienst gebruik kunnen maken. De maatregel is genomen nadat GoToMyPC de afgelopen tijd werd getroffen door cyberaanvallen waarbij aanvallers probeerden in te loggen met inloggegevens die bij andere online diensten zijn gestolen.

Dit maakt Citrix bekend op de statuspagina van GoToMyPC. De afgelopen tijd zijn meerdere grote datalekken aan het licht gekomen, onder andere van LinkedIn, Tumblr en MySpace. Deze databases zijn online gepubliceerd. Doordat veel gebruikers voor meerdere online diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken proberen aanvallers met inloggegevens uit deze gestolen databases in te loggen bij andere online diensten, waaronder GoToMyPC. Om dit te voorkomen reset Citrix nu dus de wachtwoorden van alle GoToMyPC gebruikers.

Citrix adviseert gebruikers een sterk en uniek wachtwoord te kiezen, dat niet op andere locaties wordt gebruikt. Daarnaast raadt Citrix aan twee-factor-authentificatie in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *