ION-IP en CyberArk gaan samenwerking aan

Managed Security Provider ION-IP is een samenwerking aangegaan met CyberArk, specialist in Identity en Account Security Management. Hiermee voegt ION-IP een oplossing voor het beschermen van zogeheten ‘privileged accounts’ toe aan haar portfolio.

Om hun werk goed te kunnen doen hebben beheerders vaak speciale toegangsrechten tot systemen en applicaties: privileged accounts. Deze accounts zijn onmisbaar, maar vormen tegelijkertijd een groot risico. Ze geven kwaadwillenden namelijk de mogelijkheid om bij bedrijfskritische informatie te komen. Hackers gaan dan ook vrijwel altijd als eerste op zoek naar deze privileged accounts. Zodra zij eenmaal met legitieme credentials binnen zijn weten te komen, kunnen zij zich onzichtbaar door het netwerk bewegen.

Privileged Account Management

Privileged accounts zwerven nogal eens rond in de organisatie en worden vaak door meerdere mensen gebruikt. Wanneer een administrator uit dienst treedt, is het lastig om op alle systemen het administrator account aan te passen, omdat dit veelal handmatig werk is. De Privileged Identity Management software van CyberArk maakt inzichtelijk welke privileged accounts zich in een organisatie bevinden en hoe daarmee omgegaan wordt.

Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director van ION-IP, benadrukt in de dagelijks praktijk te zien dat aanvallen steeds vaker van binnenuit komen. Bij vrijwel alle succesvolle databreaches wordt volgens Wolfswinkel misbruik gemaakt van privileged accounts. ION-IP kan een scan uitvoeren om meer inzicht te geven in de hoeveelheid privileged accounts die zich in de IT infrastructuur bevinden. In de praktijk blijken dat er namelijk veel meer te zijn dan organisaties zich bewust van zijn. Vandaar uit kunnen aanvullende maatregelen genomen worden om dit proces onder controle te houden.