Kritieke kwetsbaarheid ontdekt in Adobe Flash Player

hacker4-gabor-kalman

Adobe waarschuwt dat een kritieke kwetsbaarheid in Flash Player op dit moment actief wordt misbruikt door cybercriminelen. Via het lek kunnen aanvallers systemen laten crashen en de controle over geïnfecteerde machines overnemen. Er is nog geen update beschikbaar waarmee het beveiligingslek kan worden gedicht.

Het gaat om een lek dat is geïdentificeerd als CVE-2016-4171, dat is ontdekt door Anton Ivanov en Costin Raiu van Kaspersky Lab. De kwetsbaarheid is aanwezig in Adobe Flash Player 21.0.0.242 en eerdere versies voor zowel Windows, Macintosh, Linux als Chrome OS. Een exploit waarmee aanvallers de kwetsbaarheid kunnen uitbuiten is inmiddels beschikbaar. Adobe stelt dat de exploit momenteel wordt ingezet voor het uitvoeren van gerichte aanvallen op gebruikers. Het aantal gebruikers dat hiermee geconfronteerd wordt is volgens het bedrijf beperkt.

Adobe verwacht donderdag 16 juni 2016 een update beschikbaar te kunnen stellen waarmee het beveiligingslek wordt gedicht. Het bedrijf belooft gebruikers op de hoogte te houden van ontwikkelingen via het Adobe Product Security Incident Response Team blog.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1