Symantec neemt Blue Coat Systems over

Symantec neemt leverancier van IT-beveiligingsoplossingen Blue Coat Systems over voor een bedrag van 4,65 miljard dollar. Met de overname wil Symantec zijn positie in de security markt verstevigen.

Blue Coat Systems is leverancier van beveiligingsoplossingen gericht op multinationals en overheidsinstellingen. De technologie van het bedrijf biedt gebruikers bescherming ongeacht de locatie waar zij werken. Dit kan mobiel zijn, maar ook op het netwerk, web gebaseerd of in de cloud. Ruim 15.000 organisaties wereldwijd maken gebruik van de oplossingen van Blue Coat Systems. Het bedrijf bedient naar eigen zeggen 70% van de Fortune Global 500.

Greg Clark wordt CEO van Symantec

Zodra de overname is afgerond treedt Greg Clark, de huidige Chief Executive Officer (CEO) van Blue Coat Systems, bij Symantec in dienst als CEO. Hiermee komt Clark aan het hoofd te staan van geheel Symantec. Hij neemt hiermee deze functie over van Ajei Gopal, die sinds het aftreden van Michael Brown als CEO in april 2016 als interim president leiding geeft aan Symantec. Daarnaast treedt Greg Clark toe tot de Raad van Bestuur van Symantec. De Raad van Bestuur blijft onder leiding staat van de huidige bestuursvoorzitter van Symantec, Daniel H. Schulman.

De overname is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van beide organisaties. Naar verwachting wordt de overname in het derde kwartaal van 2016 afgerond.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.