Defensie, Thales en Unica sluiten contract voor beveiliging 170 Nederlandse defensielocaties

Thales en Unica hebben een prestatiecontract ondertekend met Defensie voor een nieuw beveiligingssysteem op ongeveer 170 defensielocaties in Nederland. Het nieuwe Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS) vervangt ruim 45 verschillende bestaande systemen op nagenoeg alle defensielocaties van alle defensieonderdelen. Onder het bewakingssysteem vallen elektronische toegang, indringerdetectie en meldkamersystemen. De oplossing voorziet in een centrale monitoring faciliteit die wordt ingericht op een landelijke meldkamer. De combinatie Thales en Unica wordt de komende 15 jaar verantwoordelijk voor de installatie, het beheer en het onderhoud van het DBBS. Zowel Thales als Unica zijn ieder verantwoordelijk  voor de helft van de totale contractwaarde. 

Hoogste veiligheidsniveau en geschikt voor Rijkspas

De grootschalige vervanging van de systemen begint in 2016 en duurt enkele jaren. Het nieuwe DBBS is van het hoogste veiligheidsniveau en maakt beheer en onderhoud eenvoudiger. Het systeem maakt het gebruik van de Rijkspas mogelijk. 

Combinatie Thales en Unica

Thales Nederland en Unica Groep vormen een Nederlandse combinatie die uitstekend is gekwalificeerd om de benodigde hard- en software op het gebied van security en monitoring te installeren, te integreren, in stand te houden en uiteindelijk als dienst aan te bieden. Uiteraard voldoen de systemen en de mensen aan de hoogste eisen die Defensie aan haar beveiliging stelt. Tevens neemt Thales Nederland het betrokken technisch personeel van Defensie over (17 FTE).

Gerben Edelijn, CEO Thales Nederland stelt: “Dit contract versterkt de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van veiligheid en combineert technologische innovatie met hoogwaardige service.”

“Deze opdracht past in onze strategie om integrale opdrachten met hoge eisen te verwerven. Unica heeft ruime ervaring op het gebied van de installatie, beheer en onderhoud van beveiligingsoplossingen en verzorgde de beveiliging van bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Thales en Unica passen op strategisch niveau uitstekend bij de opdracht van Defensie. De gezamenlijke kracht van twee verschillende bedrijven, die elkaar op verschillende gebieden perfect aanvullen, past uitstekend bij deze omvangrijke beveiligingsopdracht“, aldus John Quist, CEO van Unica.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1