Safetica sluit zich aan bij ESET’s Technology Alliance

De aanbieder van Data Loss Prevention-oplossingen Safetica sluit zich aan bij de Technology Alliance van ESET. Door deze samenwerking krijgen ESET-partners de mogelijkheid om Safetica DLP op te nemen in het portfolio en kunnen klanten van ESET deze extra beveiligingslaag toevoegen aan hun beveiligingsoplossingen.

ESETIn EY’s Global Information Security Survey 2015 omschreef 56% van de respondenten preventie van dataverlies als een hoge en 33% als een gemiddelde prioriteit voor de organisatie in het komende jaar. Safetica biedt een DLP (Data Loss Prevention)-module aan waarmee een breed scala aan bedreigingen wordt gedekt die voortkomen uit menselijk handelen. Safetica beschermt organisaties tegen datalekken, kwaadwillende acties van binnen de organisatie, productiviteitskwesties, BYOD-risico’s en meer.

De ESET Technology Alliance is een integratiepartnership dat als doel heeft bedrijven beter te beschermen door een reeks aanvullende IT-securityoplossingen te bieden. Het partnership is in 2013 opgericht. Door de aansluiting van Safetica wordt nu ook bescherming tegen insider threats opgenomen in de alliantie. Volgens Peter Zikes, CEO van Safetica, zijn (oud-)medewerkers met 63% de meest voorkomende oorzaak van beveiligingsincidenten binnen organisaties. Met haar DLP-oplossing waarschuwt Safetica bedrijven voor verdacht gedrag van medewerkers door activiteitsrapporten aan te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *