Social media-accounts Mark Zuckerberg gehackt

Verschillende social media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt. Zowel het Twitter-, LinkedIn-, als Pinterest-account van Zuckerberg kwamen in handen van de hackersgroep OurMine Team.

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)De groep refereert op het gehackte Twitter-account van Zuckerberg aan de grootschalige datadiefstal bij LinkedIn in 2012. Hierbij werden in totaal 117 miljoen inloggegevens buitgemaakt, die onlangs op internet zijn verschenen. Na de hack waarschuwde verschillende beveiligingsbedrijven dat gebruikers zo snel mogelijk hun LinkedIn wachtwoord moesten veranderen. Indien gebruikers op andere platformen hetzelfde wachtwoorden gebruiken dient is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen.

De boodschap van de hackers doet vermoeden dat Zuckerberg zijn wachtwoord niet heeft gewijzigd. “Hey, @finkd Je stond in de LinkedIn database met wachtwoorden”, schrijven de hackers. @finkd is het Twitter-account van Zuckerberg. Het is echter niet duidelijk of Zuckerberg inderdaad in de database met gestolen inloggegevens van LinkedIn staat. De hackers stellen dat Zuckerberg het wachtwoord ‘dadada’ gebruikte, wat een opvallend zwak wachtwoord zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.