171 miljoen accounts van VK.com gestolen

hacker

Een cybercrimineel claimt de inloggegevens van 171 miljoen accounts van de Russische social media website VK.com in handen te hebben. Een deel van de database wordt op internet te koop aangeboden.

De afgelopen weken zijn een groot aantal inloggevens op internet verschenen. Zo zijn inloggegevens gepubliceerd van 360 miljoen MySpace-accounts, 164 miljoen LinkedIn-accounts en ruim 65 miljoen Tumblr-accounts. Hier lijkt nu dus een nieuwe hack bij te komen: de diefstal van 171 miljoen accounts van VK.com. Van de accounts zijn e-mailadressen, volledige namen, een locatie, telefoonnummer, wachtwoord en in sommige gevallen een tweede e-mailadres beschikbaar.

Een cybercrimineel biedt op internet een dataset met 100 miljoen inloggegevens voor VK.com te koop aan voor een bedrag van 580 dollar. Deze dataset zou onderdeel zijn van een grotere dataset met in totaal 171 miljoen inloggegevens. LeakedSource.com heeft de te koop aangeboden dataset inmiddels in handen en heeft de 100 miljoen inloggegevens opgenomen in zijn database. Gebruikers kunnen controleren of zij door de hack getroffen zijn door LeakedSource.com te bezoeken.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1