F-Secure stelt Samu Konttinen aan als nieuwe CEO

samu-konttinen-f-secure

Samu Konttinen volgt Christian Frederikson op als CEO en President van F-Secure. Fredrikson gaat een nieuwe uitdaging aan. Konttinen is sinds 2005 actief bij F-Secure, onder meer als Vice President Sales en Marketing en Vice President van de consumententak. Meest recent vervulde hij de functie van Vice President Corporate Security Business.

F-Secure speelt in op de verregaande digitalisering door meer geld te investeren in de snelst groeiende corporate markten, zoals managed endpoint security via resellers en diensten op het gebied van cybersecurity. Op de consumentenmarkt wordt ingezet op winstgevende groei. F-Secure is constant op zoek naar getalenteerde cybersecurity-experts en bekwaam verkooppersoneel om deze groeistrategie succesvol uit te rollen. Ook wil het bedrijf groeien door middel van fusies en overnames.

Christian Fredrikson

Christian Fredrikson was sinds 2012 werkzaam als CEO van F-Secure. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een belangrijke transitie door waarin de focus opnieuw op security kwam te liggen. Zo verkocht F-Secure in deze periode zijn cloudtak en nam het een Deens security- en consultancybedrijf over. "We bedanken Christian voor zijn toewijding in de afgelopen 4,5 jaar en wensen hem veel succes met zijn toekomstige projecten", zegt bestuursvoorzitter Risto Siilasmaa van F-Secure.

Samu Konttinen gaat op 1 augustus aan de slag in zijn nieuwe functie.